maandag 31 maart 2014

Tutorial vork pompon.


Pomponnetjes!!! Wij zijn er gek op... op een elastiekje, aan een rokje, aan het elastiek van de broodtrommel, op een cadeautje of natuurlijk een hele slinger! Het maken van kleine pomponnetjes is eigenlijk heel simpel! Het enige wat je nodig hebt is een bolletje acryl garen een vork en een klein borduurschaartje. Je kunt ook katoen gebruiken maar ik vind zelf dat het pomponnetje dan een beetje slap word en minder volume heeft. Als eerste pak je een lange draad en vouw deze dubbel. Haal hem door het midden van de vork en zorg dat beide kanten even lang zijn en dat ze lang genoeg zijn.


Draai de draad zo vaak mogelijk om de bovenkant van de vork en kijk uit dat het er aan de bovenkant niet af glijdt. Blijf wel netjes aan het bovenstuk van de vork.
 

Als er genoeg draad omheen zit knip je de draad af en haal je de dubbele draad die er nog onderuit steek,bij de holle kant van de vork, naar boven en trek hem door het midden naar achter. Als je de vork op tafel legt is het het makkelijkst om een strakke knoop te leggen met de andere 2 draden die er bij de bolle kant nog onderuit komen.Ik zou nu 2 draadjes terug slaan naar het midden van de vork en erdoorheen halen (dit hoeft niet als je knoop strak genoeg zit)en leg nog een knoopje om het bolletjes heen als alles van de vork af is.Schuif nu alles van de vork.
 Je kunt nu de bovenkant en onderkant doorknippen. Laat de lange draden gewoon hangen... deze kun je later gebruiken om het pomponnetje ergens aan vast te maken. 
 

Hij heeft nu nog weinig vorm dus knip hem mooi rond. 
 

VoilĂ ! Mooi rond en zacht! Succes!

-xxx-


1 opmerking:

  1. Nou, met jouw perfecte instructies moet ik dit toch ook kunnen met Milaake samen!

    BeantwoordenVerwijderen