donderdag 21 augustus 2014

Jeugdkoffer...
Deze week heb ik de laatste dingen opgeruimd. Een deel is er verkocht en een deel weggegeven... zo dat ruimt lekker op! En het is echt zo.... een leeg huis zorgt voor een leeg hoofd. Ik ben gek op rommelmarkten en kringlopen maar het gevaar daarvan is dat je dingen meeneemt die je eigenlijk niet nodig hebt maar voor die €0,50... kun je inderdaad geen bult vallen!!! Ik ben er een beetje klaar mee, met al die spullen... alles is nu weg en ben het laatste half jaar bijna niet meer geweest. Wil wel blijven gaan maar alleen iets meenemen als we het echt kunnen gebruiken of als het heel bijzonder is.Op de terugweg van het pannenkoekenhuis kwamen we langs een boer die aan de zijkant van z'n veld een brede strook dahlias had staan..... ai, dat kon ik niet zomaar voorbij laten gaan! Ik belde bij het huis aan om te vragen of ik misschien tegen betaling een bosje bloemen mocht plukken... een klein, niet al te vrolijk vrouwtje, deed open en stond me te woord... ik zal er verder niet over uitwijden maar het kwam erop neer dat dat veld van haar man was. 
Gelukkig was haar man erg vriendelijk en liet me een bosje plukken... helemaal voor niks! 

Gisteren ging er weer wat in de koffer en kon het niet laten om te kijken wat er allemaal in zat... de kinderen krijgen als ze op zichzelf gaan allemaal een koffer mee met dingen uit hun jeugd. Niet als ze als student op zichzelf gaan maar na hun opleidingen.
Dit is de koffer van Roos... die is het meest gevuld omdat ze de oudste is... Zwangerschapstesten, 3D-echo & gewone echo's, verjaardagskroon, brieven, tekeningen van school, foto's van school, knutselwerkje, 1ste pakje, verjaardagsjurkje... enz, enz...


Vooral de brieven vind ik bijzonder... een brief van voor de bevalling. Jeetje wat een softie ben ik toch, als ik de brieven nu lees kan ik wel huilen... waarom weet ik niet want zo lang geleden is het tenslotte nog niet maar heb moeite om dingen die zijn geweest los te laten, altijd al gehad. 

" Vandaag is het 21 Juli 2009, de uitgerekende datum! We zitten echt te wachten tot je je gezichtje laat zien en wat van je laat horen! Ik had vannacht al flinke buikkrampen en dacht dat het misschien wel zou beginnen, maar helaas.... je hebt ons al meerdere malen voor de gek gehouden! Ik heb echt een enorme buik "

17-03-2011

"Je bent nu 1 jaar en 8 maanden. Je zusje Saar is 4 maanden geleden geboren! Het waren 4 hele drukke maanden dus vandaar dat ik nu pas de volgende brief schrijf! Je bent helemaal weg van je zus en het is echt je kleine vriendin!
Echte jaloezie heb ik nog niet bij je gezien en je vind het heerlijk als ze bij je op schoot ligt"

"Lieverd... we houden van je. Jij en je zus zijn gewoon het allerbelangrijkste voor ons. Ik ben gemaakt om voor jullie te zorgen en hoop dat ik een leuke moeder voor jullie ben.... Schat, we houden van je... Dikke kus, Papa & Mama"


Tot volgende week! 

XXX

1 opmerking:

  1. Wat bijzonder zo'n koffer! En die dahlia's...ooh dat zijn de mooiste bloemen! Wat lief dat je ze mocht plukken :)

    BeantwoordenVerwijderen