maandag 1 september 2014

'CREATIEF'


CREATIEF, 

1) Artistiek 
2) Fantasierijk 
3) Handig zijn met 
4) Kunstzinnig 
5) Oorspronkelijk 
6) Scheppend 
7) Schepperig 
8) Uitvinden...


Creatief zijn.... is dat iets wat je gewoon hebt of iets wat je kunt leren?! m'n hoofd stroomt over van ideeën... teveel om op te noemen... een handig keuken hulpje, haakpatronen, een leuk nieuw jurkje, een poep/plas potje met zuignap.... sommige lijken geniaal... niet?
In mijn ogen heeft heeft het woord CREATIEF nog meer betekenissen zoals, chaotisch, rommelig, verstrooid, warrig, suf... 
Als je toch naar de kunstenaren kijkt, niet diegene van moderne kunst en hun slangen leren schoenen maar die andere, ze hebben meestal warrig/strooierig haar, moeilijk om een echt gesprek mee te voeren, niet sociaal, 1-lingen en een beetje vreemd... ach ja, je kan ook niet alles hebben hè!?


Dit weekend was er 1 met ups en downs. We zijn naar de speeltuin geweest hebben een ijsje gegeten en daarna hebben ze met water geschilderd achter in de tuin! Allemaal leuk, maar nu komt de down... ik dacht bij mezelf, ze zijn lekker bezig in de achtertuin laat ik de ramen maar eens even gaan zemen... is ook weer wel eens nodig met al die vieze spinnenraggen! Saar begon heel hard te krijsen, nou doet ze dat wel eens vaker maar deze keer was anders. Ik zag aan haar dat ze echt pijn had en ze pakte aan haar oor! Er kwam wat bloed uit.... Roos had met de achterkant van haar kwast bij Saar in haar oor geprikt!! Een bezoekje huisartsenpost was even nodig, alleen door het vele bloed konden ze nog niet veel zien. Hopelijk zien ze vrijdag meer! Kinderen....   ggggrrrrrrrrr

Ja hoor, het rondje kringloop is weer gemaakt! Deze keer vond ik een mooie pop en een zo goed als nieuw vloerkleed met bloemetjes! Ow hij is echt zoooo mooi! We wilde het kleed dat er nu lag vervangen voor een nieuwe maar konden geen mooie vinden tot ik deze tegen kwam! Ook kwam ik nog wat leuke spulletjes voor de huishoek op school tegen en ook dit popje zou daar eigenlijk een mooi plekje krijgen... nadat haar neusje was afgepoetst en haar linnen broekje was opgetrokken keek ze me vragend aan "
ga jij me nu ook wegdoen?!"
Ik legde haar neer en ze sloot haar oogjes... de volgende ochtend had Saar haar oog al op het popje laten vallen en was haar aan het troosten. "Ik ga haar even op bed leggen mama want ze is moe"
We houden haar.... ik zoek wel een andere mooie pop voor school! 
Ook vond ik een leuk poppenbed voor op school... Ik schilderde het zachtgeel en haakte dit lieve spreitje!
Saar is ook opgegeven voor school! Dadelijk 2 van de 4 op school... ze kan niet wachten tot ze mag gaan oefenen en heeft er veel zin in... 
Wat gaat het toch snel... de jongens gaan ook over 1,5 jaar naar school, en dan, voor wie moet ik dan overdag zorgen, wat moet ik met die tijd?
Ga ik weer verder als kapster of zal ik het anders in gaan vullen? Het word in ieder geval iets "CREATIEFS" alleen zonder warrig haar! ;)
Ach, dat is nog ver weg, moet er nu nog niet aan denken......De week is weer begonnen! 

XXX


Geen opmerkingen:

Een reactie posten